Logo
Logo

Psykolog Helene Kristiansen

- terapi og personlig udvikling

Find din balance i hverdagen

- fra stress til Styrke og Ro

Pernille Nielsen fra DinKrop.nu og Psykolog Helene Kristiansen tilbyder et nyt og unikt gruppeforløb med både gruppeterapi og yoga til forebyggelse og behandling af stress

Få hjælp til at leve et liv med større mentalt og fysisk overskud i hverdagen igennem et intensivt og helhedsorienteret gruppeforløb med både gruppeterapi og yoga. Vi tilbyder her et nyt og unikt 12 ugers gruppeforløb som kobler de psykologiske og de kropslige aspekter af stress, hvor du får masser af konkrete teknikker til at forebygge og håndtere stress samt lærer at skabe både ydre og indre balance og ro.

Vi starter nyt forløb tirsdag den 3. september 2024.

Kender du det:

- at føle at du sidder fast i hverdagens hamsterhjul?

- at du ikke kan få enderne i dit liv til at nå sammen?

- at du ikke kan finde balancen i dit liv?

- at du kører med 200 km/t i dit liv?

- at du har svært ved at holde "fri", når du har fri?

- at du er perfektionistisk og har svært ved at sige nej?

- at du altid passer på alle andre end dig selv?

- at du knokler og kæmper for at være "super-kvinde" eller "super-mand"?

Eller måske Kender du det:

- at du hele tiden venter på, at det hele bliver bedre lige om lidt - efter den næste deadline, i den næste weekend eller ferie?

- at du føler dig små-syg hele tiden?

- at du har mange uforklarede smerter og spændinger?

- at du har svært ved at holde overblik?

- at du føler dig træt og udmattet, men ikke kan sove eller hvile ordentligt?

- at du oplever tegn på stress?

Hvis du kan genkende nogen af disse oplevelser, så kan det være du er overbelastet, og risikerer at få symptomer på langvarig stress, hvis du ikke allerede har det.

Baggrunde for at opleve symptomer på stress er vidt forskellige. For nogen er det arbejdsrelaterede og for nogen er det private forhold, eller begge, for andre er det særlige bekymringsmønstre og andre lider af fysiske sygdomme osv.

Hvis du genkender nogle af disse mønstre, og er træt af at sidde fast i stress, så er det måske nu, du skal tage det første skridt imod mere balance, ro og styrke i dit liv!!

Forestil dig et liv med mere ro, balance og styrke, hvor du...

- vågner veludhvilet

- holder gode pauser, der giver ny energi

- kan prioritere i alt det du gerne vil, så du gør mere af det du ønsker mere af i dit liv, og kan sige nej til ting uden at kæmpe med dårlig samvittighed

- er mere nærværende i det du laver og med dem du er sammen med, og dermed kan nyde det mere

- kan sige fra og sætte grænser på en ordentlig måde

- kan mærke din krop og hvad den fortæller dig

- kan være forstående, venlig og opmuntrende overfor dig selv

Det er faktisk muligt!

Men...

Måske tænker du, at du finder tid til at gøre noget ved det senere, at det bliver bedre og du får ro igen lige om lidt, når du lige har fået overstået det der fylder i dit liv lige nu? Og måske synes du ikke, at du kan tillade dig at bruge den tid "bare" på dig selv, at det er egoistisk?

Men ro og balance i vores kaotiske liv og samfund sker ikke bare af sig selv. Det kræver, at du gør noget for at ændre dine mønstre. Og det har faktisk også stor betydning for dine børn, familie, kæreste/ægtefælle, kollegaer, arbejdsplads og din fremtid. Vi kan nemlig ikke passe på andre, hvis vi ikke også passer på os selv. Husk at du skal tage din egen iltmaske på først, inden du hjælper andre!

Så hvis du genkender nogle af disse mønstre, og er træt af at sidde fast i stress, så er det måske nu du skal tage det første skridt imod mere balance, ro og styrke i dit liv!!

hvis du ønsker at blive bedre til at:

 • mærke og forstå dig selv og din krop, din situation og dine symptomer på stress
 • holde gode pauser og sætte tempoet ned
 • berolige nervesystemet
 • skabe indre og ydre ro
 • prioritere hvad du bruger tid og energi på, hvad der er vigtigt for dig
 • skabe balance i din hverdag
 • sige fra og sætte grænser på en ordentlig måde
 • slippe den dårlige samvittighed
 • være venlig, medfølende og omsorgsfuld overfor dig selv
 • være nærværende i dit liv og dine relationer
 • oplever større ro, nærvær, tilfredshed, glæde og styrke i dit liv.

Så er det måske nu, du skal ta' det første skridt imod mere balance, ro og styrke i dit liv

Hvorfor kommer man til at sidde fast i stress?

Måske tænker du, at du burde kunne klare det her selv; at det kan andre, at ellers er du svag? Måske tænker du, at du burde kunne sige nej, sige fra og passe på dig selv?

MEN du er ikke alene og det er ikke dig der er noget i vejen med!! Alle kan blive ramt af stress, det er der ingen der er hævet over, for "stærke" til eller immune overfor.

Rigtig mange mennesker kæmper i dag med stress, der er meget fokus bl.a. i medierne på stress, de fleste har hørt om stress og om mennesker, der er gået ned med stress. Og ja de fleste kender også selv en person, der er gået ned med stress. Men der mangler alligevel relevant og tilstrækkelig viden og forståelse om stress. Manglen på forståelse af, hvad stress egentlig er og årsagerne til stress, er også medvirkende til, at man ikke nødvendigvis reagerer på det kroppen forsøger at fortælle. Eller at man ikke reagerer på den mest hjælpsomme måde, og ikke vælger de nødvendige og tilstrækkelige løsninger. De positive følelser forbundet med stress og den mobilisering af systemet og hjernen der sker under stress kan også fastholde én i en ond cirkel, der fastholder og forværrer stresstilstanden. Derudover er det faktisk svært på egen hånd at ændre vaner og mønstre. Så selv om det burde være så tydeligt og nemt, så er det ikke så let i praksis.

hvem er vi?

Pernille Nielsen fra DinKrop.nu og Psykolog Helene Kristiansen har sammen skabt forløbet Find din balance i hverdagen - Fra stress til Styrke og Ro fordi vi oplevede, at der mangler et helhedsorienteret forløb til at håndtere den langvarige skadelige stress som så mange mennesker møder i deres liv her i Danmark.

Ligesom så mange andre har vi også oplevet perioder, hvor vi har haft ubalance i vores liv, og vi har begge fysiske lidelser, som har belastet og udfordret os. Og som har betydet, at vi har måtte bruge både kropslige og psykologiske metoder for at genfinde indre og ydre ro og styrke samt genskabe balancen i vores hverdag og liv. Da vi fik lokaler ved siden ad hinanden her på Magnesholm, begyndte vi at snakke sammen, og blev inspirerede til at skabe det her forløb. Vi har bygget forløbet på veldokumenterede metoder, som vi har erfaring med virker både fra vores eget liv og fra vores arbejde, hvor vi hver især har hjulpet mange med at håndtere stress og skabe balance og finde ro og styrke igen. Vi håber, at vi med forløbet Find din balance i hverdagen - Fra stress til Styrke og Ro kan hjælpe endnu flere og bedre end vi kan hver især, da man her får et mere komplet forløb med både de psykologiske metoder og den kropslige træning.

Hvad kan du forvente af forløbet?

I gruppeterapien ved psykolog arbejder vi med forståelse af stress og med værktøjer til at forebygge og håndtere stress bl.a. viden om nervesystemet og hjernen; arbejde med teknikker til at håndtere svære/ubehagelige tanker og følelser; teknikker til at træne opmærksomhed og evnen til at være nærværende; afspændingsteknikker; åndedrætsteknikker; arbejde med identificering af belastninger, bekymringer, kontrol, dårlig samvittighed og kunsten at sige nej. Der er ikke tale om traditionel gruppeterapi, hvor du skal fortælle hele din historie. Du vil i gruppeforløbet her forkusere på din egen udvikling, og arbejde med dig selv ud fra den viden og de redskaber og teknikker, som du præsenteres for. Du vil i gruppeforløbet kunne dele erfaringer og oplevelser med de andre på holdet, hvis du har lyst og kun hvis du har lyst! Til gengæld vil du i et gruppeforløb kunne opleve, at du ikke er alene, men at andre sidder med lignende oplevelser. En stor del af indholdet er det samme som i individuel behandling ift stress, men gruppeforløbet kan noget særligt, fordi man er flere, der lærer samtidigt, at man lærer af og med hinanden. Derudover får man mere for pengene i et gruppeforløb.

I yoga forløbet får du aktiveret den beroligende del af nervesystemet, som altså virker direkte stressreducerende. Vi arbejder bl.a. med langsomme rolige stræk, blide bevægelser, afspænding, vejrtrækning, dyb hvile, opmærksomhed/nærvær og kropsbevidsthed. Du kommer til at sanse og mærke din krop på en helt anden måde. Du behøver ikke være super fleksibel eller erfaren i yoga for at være med. Alle kan være med, og øvelserne er altid tilpasset den enkelte. Yoga er rigtig godt mod stress, og du får den perfekte effekt ved at kombinere yoga med et psykologforløb til forebyggelse eller behandling af stress, idet du kommer i gang med træning af de her vigtige kropslige færdigheder.

"Det føles som den største selvforkælelse at deltage på holdet. Jeg har haft alvorlig stress med i rygsækken i 15 år. Det er meget sjældent at jeg i den periode har været så afslappet i kroppen og hovedet som efter dine yogatimer, så stor ros og taknemlighed herfra." - udtaler Mette A om deltagelse i lignende yogaforløb.

Du får:

 • Små hold på 4-8 deltagere
  • 6 sessioner á 2 timers varighed ved psykolog (i alt 12 timer)
  • 6 yogasessioner á 2 times varighed (12 timer)
   • Som en ekstra bonus er der en opfølgning efter ca. 2 mdr., hvor du får hjælp til at holde fast i de nye vaner og mønstre (forløb på i alt 26 timer)
  • Eftermiddagssessioner som ligger udenfor typisk arbejdstid
  • 12 ugers inspirerende og overskueligt arbejde med at skabe mental og kropslig balance, ro og styrke for dig
  • En helhedsorienteret tilgang som kobler de psykologiske og fysiologiske aspekter af stresshåndtering, og træning i både psykologiske og kropslige færdigheder
  • Oplæring i praktiske redskaber, du kan bruge i hverdagen
  • En grundig instruktion i hvordan du arbejder med de konkrete teknikker og øvelser i din hverdag, og hvordan du får mest muligt ud af forløbet.
  • Undervisningsmateriale, arbejdsskemaer, lydfil og video-materiale mm. som støtte til dit arbejde og træning på egen hånd

  Det er vigtigt, at du er indstillet på, at arbejde engageret i forløbet, men uanset om du har mulighed for at arbejde meget eller i begrænset omfang imellem sessionerne, vil du opleve effekt af forløbet.

  Så tag det første skridt og find din balance, ro og styrke!

  Hvis du er træt af at sidde fast i hverdagens hamsterhjul og stress, så er det måske nu du skal tage det første skridt, og investere i dig selv, din krop og dit sind!

  Vi tilbyder dig et forløb, hvor du får hjælp til at finde din indre og ydre ro, at kunne veksle imellem gode pauser og ro på den ene side og på den anden side aktivitet, travlhed og effektivitet. Du får også hjælp til at opbygge nye vaner, være mere nærværende i dit liv, og opleve at du har en større kontrol og balance i dit liv.

  Vi starter nyt gruppeforløb tirsdag den 3. september 2024 kl. 16.30-18.30.

  Vi mødes hver tirsdag i 12 uger fra 16.30 til 18.30 bortset fra en pause i skolernes efterårsferie (uge 42). Første mødegang starter med gruppebehandling ved psykolog, gangen efter er det yoga, og således skifter vi imellem psykologbehandling og yoga fra uge til uge. Forløbet afsluttes tirsdag den 26. november 2024. Vi mødes til opfølgning efter juleferien, tirsdag den 21. januar kl. 16.30-18.30.

  Samlet pris: 5495 kr.

  Det er muligt at opdele betalingen i 1, 2 eller 3 rater.

  OBS. Ved booking overføres du til DinKrop.nu igennem EasyMe for betaling.

  Til sammenligning vil et tilsvarende individuelt forløb med 13 timer hos psykolog koste 12.350 kr.

  Muligheder for tilskud eller betaling af forløb:

  Hvis du er under 26 år og/eller opfylder et af kriterierne 1-11 for psykologhjælp (se mere her) og medlem af Sygeforsikringen Danmark kan du få et tilskud til gruppebehandlingen:

  • Under 26 år og udenfor henvisningskriterierne 1-11: 200 kr. pr. gruppebehandling.
  • 26 år eller over og indenfor henvisningskriterierne 1-11: 200 kr. pr. gruppebehandling.
  • 16-25 år og indenfor henvisningskriterierne 1-11: 300 kr. pr. gruppebehandling.

  Hvis du er medlem af sygeforsikringen Danmark vil du blive ringet op af psykolog Helene Kristiansen inden opstarten af gruppeforløbet.

  Der er også mulighed for, at fx din arbejdsgiver vil betale en del af eller hele forløbet. Uanset om du er sygemeldt med stress eller har brug for at forebygge stress, så kan det være en god investering for din arbejdsplads. Overvej om du skal spørge din arbejdsgiver, om de vil betale for dit forløb. Hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp til betaling af forløbet så kontakt mail@dinkrop.nu.

  hvis du stadig er i tvivl

  Kontakt mail@dinkrop.nu eller psykologhelenekristiansen@outlook.dk, hvis du er i tvivl om forløbet er noget for dig.

  Oplever du svære symptomer på stress anbefaler vi, at du kontakter os mhp. at vurdere om du har brug for et individuelt behandlingsforløb.

  Får du brug for en eller flere individuelle samtaler ved psykolog undervejs eller bagefter har du selvfølgelig mulighed for det, og der tilbydes en særlig pris på. 850 kr. til gruppedeltagere (normalpris 950 kr.).

  Find din balance i hverdagen

  - fra stress til Styrke og Ro

  Psykolog Helene Kristiansen

  Magnesmindevej 8, 9800 Hjørring

  Tlf. 51 62 71 33 - Mail psykologhelenekristiansen@outlook.dk

  Medlem af Dansk Psykolog Forening - Autoriseret af Psykolognævnet

  ​CVR-nr. 32824021